Следвайте Гласове в ТелеграмВинаги ще имаме сили да градим мостове! Това е

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВинаги ще имаме сили да градим мостове! Това е
Коментари Харесай

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: Винаги ще имаме сили да градим мостове!

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Винаги ще имаме сили да градим мостове! "  Това е ясното обръщение, което актуалният кмет на Велико Търново Даниел Панов и претендент за четвърти мандат насочва към обществеността в старопрестолния град. Търсенето на баланс, разговорът и намирането на най-правилните решения е характерно за ръководството на Панов, вижда се и по време на ежедневните му срещи с хора от разнообразни квартали на града и в обитаемоте места от общината. 

„ През целия мандат, който изтича в този момент, кметовете бяха единствената постоянна опора на страната и жителите. Всеки който го е не запомнил или не смее да го признае - или не схваща от държавно ръководство, или е непочтен с хората, с които се среща инцидентно в дните на акцията “, разяснява Панов.

Той акцентира, че две години общините бяха притиснати да ръководят без признат държавен бюджет, бяха подложени на напън от инспекции по всички посоки, безпричинно упреквани и обиждани. „ Къде са резултатите от тези инспекции? Колко от кметовете са пристъпили закона? Мълчание. В изискванията на тежки рецесии, без ясна вероятност и без средства, кметовете съумяват да обезпечат баланс и успокоение за жителите. И ние искахме динамично развиване и мощни вложения, тъй като през последните години преди рецесията, бяхме привикнали да разчитаме на поддръжката на държавното управление, на партньорство и вслушване в действителните проблеми. 

Нека тези, които поведени от личните си упоритости за власт, поведоха страната по спиралата на непрестанни избори, в този момент не търсят прикритие в руините, на това, което унищожиха сами “, споделя Даниел Панов.
Панов напомни: 

„ Като министър председател Бойко Борисов поддържаше общините, без значение дали кметът от ГЕРБ, Българска социалистическа партия или друга партия. Работил съм и с министър председателите Орешарски, проф. Близнашки, проф. Герджиков, Марин Райков, Донев, Янев. Никой от тях не си разреши да подценява кметовете и да омаловажава потребностите на общините. 

Тези, които чуват единствено своя глас, в този момент се пробват да излъжат хората, че са подготвени да чуят техния. Те не желаят да ни чуят, а да ни употребяват. Това е маркетинг. Отговорността на ръководството не е бърза продажба, а уверени и осмислени стъпки, изключително на терена на толкоз рецесии и неверни решения “.

Даниел Панов бе безапелационен, че без значение от компликациите при оправянето с тези рецесии, кметовете съумяха да потвърдят и защитят основната роля на общините като най-стабилната власт в страната, която всекидневно взема решение проблемите на своите общности.

„ Зависимостта ни като общини от държавните дотации ни държи в клопка. Когато страната е слаба и неразумна, първо и на-остро страдаме ние. Ние страдаме дружно с нашите съграждани. Защото вместо да осъществяваме проектите си за развиването на общините, свиваме разноските, пестим от вложения и се опитваме да помогнем на все по-обедняващите хора, на все по-трудно преодоляващите самотата и бедността наши съграждани, на притиснатия бизнес и общата неустановеност “, продължава Панов.

Следващите му думи са апел за размисъл към всички великотърновци:

„ Знаете ли какъв брой ще ви коства водата от януари? А тока от юли? Колко пари ще ви трябват, с цел да вървят децата на учебно заведение? Колко ще коства да се излекувате? Аз също не зная с какъв брой пари ще разполага общината от идната година. Не знае никой, тъй като за следващ път бюджета ще бъде одобряван след законовите периоди. Сметката защо ще ни останат пари, откакто платим тока за уличното осветяване, отоплението на детските градини и учебните заведения, заплатите на обществените служащи и учителите – ще можем да я създадем едвам в края на годината. От остатъците ще мислим за вложения и за развиване. 
Нека не обричаме Велико Търново на разрухата, която превзема страната! Ние постоянно ще мечтаем за мостове, които ни свързват и ни вършат по-силни. Ние постоянно ще имаме сили да градим мостове, тъй като разсъдъкът е по-силен! “.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР